Perhevaellus

Esteetön perhevaellus sunnuntaina 17.9.2023 klo 10.00-14.00

Vuokatin Vaellukseen kuuluva Perhevaellus järjestetään sunnuntaina 17.9.2023 klo 10.00-14.00 Vuokatissa. Tämän vuoden Perhevaelluksella osallistujat pääsevät uppoutumaan satumaiseen tunnelmaan ja etsimään metsästä kadonneita aarteita. Perhevaellus on kaikille avoin ja maksuton, eikä sinne tarvitse ilmoittautua erikseen. Perheet voivat lähteä vaeltamaan vapaasti oman aikataulunsa mukaan tapahtuman aikana.

Perhevaelluksen keskuksena toimii Vuokatinhovin alue (os. Vuokatinhovintie 15, 88610 Vuokatti). Lähtö on Vuokatin Hovin parkkipaikan läheisyydestä, ja lähtöpaikalle on selkeät opasteet. Lähtöpaikalle voi saapua Vuokatin urheiluopiston esteetöntä rantareittiä tai autotietä pitkin autolla tai kävellen/pyöräillen/pyörätuolilla. Ajoneuvot voi jättää Vuokatin Hovin parkkialueelle.

Perhevaelluksen päätteeksi osallistujat voivat syödä eväitä tai paistaa vaikka makkaraa Kammilla. Kammi on esteetön ja siellä on myös esteetön WC.

Perhevaelluksen reitti on avustettuna esteetön. Esteellisyys syntyy reitin korkeuseroista, epätasaisuudesta sekä reitin pintamateriaalista.

*****

Perhevaellus: Vaativa esteetön (Reitin haasteellisin osuus on kuvattuna alla.)

Asfalttisvalttiuran nousu kohti hiihtotunnelia, ensimmäinen osuus n. 250 metriä, jyrkkyys koko mäen osalta vaihtelee 5-18 % välillä.

Asfalttiosuuden jälkeen reitin pinta muuttuu osittain pehmeäksi hiekaksi, jossa apuvälineen käyttäjän on hyvä varautua isorenkaisilla apuvälineillä, esimerkiksi pyörätuolinkäyttäjälle suositellaan nokkapyörää sekä avustajan käyttöä. Tämä reilu 350 metriä pitkän osuuden mäkien jyrkkyys vaihtelee 10-15 % välillä. Uran käyttöleveys on yli 2 metriä.

Hiihtotunnelin pään jälkeen reitti kaartuu voimakkaasti oikealle lyhyen asfalttiosuuden jälkeen. Reitti jatkuu kovempana hiekkapohjaisena urana, jossa on jonkin verran juurakoita, mutta mahdollistaa myös omatoimisen kelaamisen pyörätuolilla. Reittiä kierretään myötäpäivään, ja ympyräreitin jälkeen saavutaan asfalttipäällysteelle, ja reitti palaa samaa jyrkkää mäkeä lähtöpisteeseen, nyt kuitenkin alamäkiosuutena, Vuokatin Hovin läheisyydessä.

Paluun Vuokatti Sportille voi tehdä Särkisen esteetöntä rantareittiä pitkin tai Vuokatin Hovin tien varressa kulkevaa kevyen liikenteen väylää pitkin. Näillä osuuksilla ei kulkua haittaavaa vaativuutta ole. Särkisen esteettömän rantareitin pinta on kovaa kivituhkaa, ja käyttöleveys reitillä on neljä metriä. Nämä osuudet toimivat myös pidemmän esteettömän vaelluksen halukkaille kulku-urina varsinaiseen reitin lähtöpisteeseen (merkitty karttaan punaisena ja sinisenä katkoviivana).

Esteetön perhevaellus järjestetään yhteistyössä Kainuun ammattiopiston matkailualan opiskelijoiden kanssa. Perhevaellus on myös osa MALIKEen, Suomen CP-liiton ja Luonto kaikille Kainuu -hankkeen (Suomen Paralympiakomitea ja Kajaanin ammattikorkeakoulu) järjestämää soveltavan luontoliikunnan viikonloppua.

Lisätietoja:
Ira Liuski
ira.liuski(a)kainuunliikunta.fi
p. 044-5325918

 

 Tervetuloa mukaan!

 

 

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi